У Раді прогнозують ратифікацію Стамбульської конвенції цього місяця

У Раді прогнозують ратифікацію Стамбульської конвенції цього місяця

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг під час зустрічі обговорили питання якнайшвидшої ратифікації Стамбульської конвенції.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

“Голова Верховної Ради України зазначив, що завдяки наданій допомозі і підтримці з боку Ради Європи було проведено значну роботу з підготовки змін до національного законодавства та проведення інших заходів, необхідних для ратифікації Стамбульської конвенції”, - підкреслили в прес-службі.

У свою чергу, голова підкомітету з міжнародно-правових питань та парламентського контролю за виконанням Україною міжнародних зобов'язань Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ірина Луценко під час зустрічі повідомила, що це питання знаходиться під наглядом Генеральної прокуратури України.

За її словами, частина норм Стамбульської конвенції вимагала змін до Кримінального і Кримінально- процесуального кодексів України.

«Це потрібно для того, щоб запрацював механізм захисту - недостатньо адміністративного покарання, воно не діє. Ми за допомогою змін в Кримінальному кодексі вводимо кримінальну відповідальність», - зауважила Ірина Луценко.

Вона спрогнозувала винесення і розгляд питання ратифікації Конвенції протягом місяця, наголосили в прес-службі.

Як відомо, Україна підписала Стамбульську конвенцію 7 листопада 2011 року, тривають внутрішні процедури для її ратифікації. Рада Європи надала значну консультативну і фінансову підтримку в рамках проекту Плану дій для України «Запобігання насильству щодо жінок і насильству в сім’ї та боротьби з цими явищами».

Фото: прес-служба ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-