Омелян каже, що більшість реформ Укрзалізниці - «лише на папері»

Омелян каже, що більшість реформ Укрзалізниці - «лише на папері»

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» у 2016 році задовольняла заявки бізнесу на товарні перевезення у пікові місяці на 30%, а в непікові – на 50-60%.

Про це на засіданні уряду в середу сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо реєстрацію пасажирської філії. Вона лише на папері. Зараз можна таким чином зареєструвати будь-яку філію. Вантажні перевезення впали. Транзитні – на 30%. Задоволення заявок бізнесу всередині країни в пікові місяці – 30%, в непікові – 50-60%», - наголосив Омелян.

Зі свого боку, голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун у відповідь на критику Омеляна заявив, що компанія працює у нормальному режимі, щоденно розв’язує поточні операційні проблеми та розробляє план розвитку.

«Я приїхав працювати за стандартами, за якими я звик. І мені дуже некомфортно перебувати у такому діалозі з міністром. Ми, іноземці, мусили познайомитися із реаліями, з якими ми працюємо. І ми не відповідаємо за всі програні судові справи на 360 млн дол., які були передані нам у спадок», - наголосив Балчун.

Він зазначив, що готовий з повагою ставитися до будь-яких державних рішень і призначень.

«Ми не займаємося піаром, ми займаємося розв’язанням конкретних проблем, які залишили нам у спадок. І я вважаю, що порівнюючи із масштабами того, що ми застали, ми зробили усе якнайкраще. Я дякую за співпрацю пану прем’єру, віце-прем’єру, голові транспортного комітету у ВР», - сказав Балчун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-