У Страсбурзі відкривається зимова сесія ПАРЄ

У Страсбурзі відкривається зимова сесія ПАРЄ

Укрінформ
У Страсбурзі 23-27 січня проходить сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

У середу, 25 січня, члени ПАРЄ обговорять розвиток демократії в Україні та ухвалять відповідну резолюцію, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Парламентська асамблея вітає амбітну програму реформ, яку проводить керівництво України з метою виконання вимог, висунутих упродовж Революції Гідності. ПАРЄ визнає, що ці реформи проходять у складних умовах, спричинених російською агресією у східній Україні та нелегальною анексією Криму», - йдеться у проекті резолюції «Функціонування демократичних інституцій в Україні».

У понеділок члени ПАРЄ оберуть нового президента Асамблеї.

Депутати національних парламентів країн-членів Ради Європи (за виключенням російської делегації) також обговорять напади на журналістів та свободу ЗМІ в Європі, включаючи ситуацію в онлайн медіа і онлайн журналістиці, а також необхідність припинення дискримінації у кіберпросторі та мову ненависті онлайн.

Доповідачем з цього питання виступає голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв. У проекті резолюції, зокрема, міститься вимога до керівництва Росії звільнити власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, який незаконно заарештований та ув’язнений у Москві.

Окрім цього ПАРЄ проведе термінові дебати з питань діяльності демократичних інституцій у Туреччині, а також щодо відповіді західних демократичних цінностей на радикалізацію, міграційну кризу, забезпечення безпеки та посилення політики із захисту кордонів.

Також у фокусі уваги депутатів буде ситуація у Сирії, Лівані, гуманітарна ситуація у Газі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-