Жемчугов каже, переконався: Україна ніколи й нікого не покине

Жемчугов каже, переконався: Україна ніколи й нікого не покине

Укрінформ
Колишній бранець бойовиків Володимир Жемчугов, який сьогодні здобув звання Героя України, заявив, що його приклад засвідчив: Україна ніколи не покине своїх громадян.

Про це він сказав під час вручення йому нагороди на урочистостях з нагоди Дня соборності України у Києві, повідомляє прес-служба Президента.

"Сьогодні, в День соборності, у день об'єднання України, я хочу сказати - та боротьба, яка була раніше, і та боротьба, яка у нас іще попереду до переможного завершення війни - це все не дарма. На моєму прикладі не лише патріоти, а й звичайні жителі окупованих територій  Донбасу та Криму побачили, що Україна ніколи і нікого не покине", - сказав Жемчугов.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про присвоєння Володимиру Жемчугову звання Герой України" і під час сьогоднішніх урочистостей вручив йому орден "Золота Зірка".

У період з 28 грудня 2014 року по 24 вересня 2015 року Володимир Жемчугов провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об'єктів ворога та особового складу окупаційних військ. Серед проведених спецоперацій пошкодження дев'яти ділянок залізничного полотна, що використовувались противником для транспортування озброєння, військової техніки та боєприпасів з території РФ до тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей; виведення з ладу чотирьох ліній електропередач, трьох газорозподільних станції та трансформаторної підстанції; знищення військової автомобільної техніки та особового складу незаконних збройних формувань. Його самовіддані дії в тилу ворога були особливо успішними та вчасними в період оборони Дебальцевого.

29 вересня 2015 року під час виконання чергового бойового завдання та спроби захоплення противником Жемчугов ухвалив рішення підірвати себе, внаслідок чого зазнав тяжких поранень - втратив кисті обох рук і зір. Бойовики захопили його непритомного.

Незважаючи на вкрай незадовільний стан здоров'я, Жемчугов тривалий час утримувався у Луганському СІЗО, однак під час допитів контррозвідувальними органами бойовиків тримався мужньо.

17 вересня 2016 року за особистою участю Президента України Володимир Жемчугов був звільнений з полону бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-