Маттіс: Виступаю за військову допомогу для України

Маттіс: Виступаю за військову допомогу для України

Укрінформ
Сполучені Штати після приходу нової адміністрації мають продовжити підтримку України, ба більше - посилити її потенціал разом із європейськими союзниками по Північноатлантичному альянсу на тлі загроз із боку Російської Федерації.

Таку позицію висловив кандидат на посаду міністра оборони США Джеймс Маттіс у відповідях Сенату США на ключові питання щодо подальшої політики Пентагону, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я виступаю за підтримку (військової – ред.) допомоги Україні для зміцнення її суверенітету", - зазначив Маттіс.

У цьому зв'язку він наголосив на необхідності для США продовжувати Європейську ініціативу гарантування безпеки, на яку в бюджеті Пентагону в 2017 році виділено $3,4 млрд з метою реагування на поведінку Москви. "Потрібно продовжувати підвищення готовності та реагування сил США на європейському театрі, а також створення потенціалу в країнах Балтії та Україні з метою стримування подальших агресивних дій Росії", - підкреслив колишній чотиризірковий генерал.

Він також зазначив, що ця ініціатива США справила позитивний вплив на єдність НАТО, засвідчивши високу готовність Європейського командування Збройних сил США порівняно з тим, що було три роки тому.

Відповідаючи на запитання щодо стратегічних цілей НАТО після вторгнення РФ в Україну, кандидат на посаду міністра оборони США нагадав, що Альянс був створений для посилення Європи в часи радянської агресії.

"НАТО посідає центральне місце в нашій обороні. Альянс сприяє стабільності у Європі і як військовий союз - допомагає підтримувати наші цінності. Його цілі в найближчі роки мають включати стримування агресії; підтримувати стабільність відповідно до інтересів Альянсу; заохочувати внески союзників у загальну оборону", - зауважив потенційний глава Пентагону.

Фото: http://www.suggest-keywords.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-