Гройсман: У 2016 вдалося зупинити суспільно-економічну кризу

Гройсман: У 2016 вдалося зупинити суспільно-економічну кризу

Укрінформ
У році, що минає, український уряд зупинив суспільно-економічну кризу, і найважчі часи вже позаду.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні українському народові з Новим роком і Різдвом Христовим, розміщеному на Урядовому порталі.

"Рік, що минає, став важливим етапом, коли ми зупинили суспільну та економічну кризу. Зростання демонструють всі види економічної діяльності реального сектору економіки", - зазначив він.

Серед цьогорічних здобутків глава уряду назвав поступове відновлення зростання валового внутрішнього продукту, підвищення інвестиційної активності, збереження макрофінансової стабільності, уповільнення інфляційних процесів. Крім того, більше року Україна не імпортує російського газу, а завдяки реформі децентралізації місцеві бюджети зросли на 44 млрд гривень, що на 50 відсотків більше, ніж торік.

Прем'єр-міністр нагадав, що у 2016 році було вдвічі підвищено соціальні стандарти, які зросли на 16,1 відсотка. Населенню надано близько 860 млн гривень безповоротної допомоги на проведення енергоефективних заходів. У малих містечках і селищах України відкриваються опорні школи, по всій країні активно ремонтуються автошляхи.

"Це свідчить про те, що наші громадяни здатні долати будь-які перепони і робити рідну країну кращою", - підкреслив Гройсман.

Він також зазначив, що Україна виконала всі зобов’язання перед Європейським Союзом щодо безвізового режиму, і висловив переконання, що Угода про асоціацію з ЄС буде повноцінно ратифікована, що дасть додатковий імпульс для поглиблення європейської інтеграції та ефективної реалізації внутрішніх перетворень.

"Переконаний, що найважчі часи вже позаду і 2017 рік стане роком подальшого розвитку, який принесе суттєві зрушення у соціальній, економічній, оборонній, політичній, культурній і гуманітарній сфері. Уряд готується до наступного вирішального етапу (після подолання кризових явищ) – закладення стійкої основи для сталого економічного розвитку. Впевнений, що разом нам вдасться подолати усі виклики і досягти успіху!" - наголосив Прем'єр-міністр.

Він побажав українцям здійснення найзаповітніших мрій, міцного здоров'я, родинного тепла і затишку.

"Нехай наші серця будуть сповненими любові до ближнього, а вся наша країна живе у мирі і злагоді!" - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-