Канадську військову тренувальну місію в Україні треба розширити - депутат

Канадську військову тренувальну місію в Україні треба розширити - депутат

Укрінформ
Канаді слід підтримати Україну, продовживши мандат військової тренувальної місії UNIFIER.

Про це заявив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, передає кореспондент Укрінформу.

«Нам необхідно подовжити операцію UNIFIER, щоб 200 інструкторів й надалі тренували українських військових та надавали їм логістичну підтримку», - сказав Безан.

На його переконання, чинну тренувальну програму треба навіть розширити. «Бажано навіть розширити цю програму і надати Україні необхідне обладнання», - зазначив політик.

Він додав, що опозиція та народ Канади дуже прихильні Україні. «Можу запевнити, що більшість канадців та Консервативна партія вважають, що Україна надто довго перебуває на передовій російської агресії», - наголосив Безан.

У листопаді ц.р. про результати перемовин із міністром оборони Канади Харджитом Саджаном розповіли віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«По UNIFIER ми отримали абсолютно чіткий сигнал, що вона буде подовжена у тому форматі, який буде найпотрібніший для українських Збройних Сил», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Андрій Шевченко додав, що Оттава наразі «відпрацьовує формат продовження цієї місії, який найкраще відповідатиме безпековим викликам, що стоять перед Україною».

Нагадаємо: близько 200 канадських військових інструкторів із минулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту прем'єр-міністра Джастіна Трюдо до Києва Президент України Петро Порошенко звернувся до нього із проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-