Канадський генерал відвідав рідне село в Україні

Канадський генерал відвідав рідне село в Україні

Фото
Укрінформ
Командувач Сухопутними військами Канади генерал-лейтенант Пол Винник під час візиту до України, відвідав село Поздимир на Львівщині, звідки походять його предки.

Про це сам Винник повідомив на своїй сторінці у мережі Твіттер.

«Був радий відвідати міста Поздимир та Радзванці, де жили мої предки. Дякую Вам», - написав Винник.

Своєю чергою посол Канади в Україні Роман Ващук додав, що директор сільської школи у Поздимирі передав Винникові кілька документів із історії його родини.

Окрім візиту до рідного села, генерал також зустрівся із начальником Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павлом Ткачуком та канадськими військовослужбовцями, які проходять службу в Україні у рамках тренувальної місії UNIFIER.

Нагадаємо: до свого призначення на посаду командувача сухопутних військ, Пол Винник очолював воєнну розвідку Канади. За освітою він – військовий інженер, служить у ЗС Канади із 1981 року. У 2009-ому брав участь у війні в Афганістані в складі Багатонаціонального командування безпеки як помічник командувача, відповідального за формування афганського міністерства оборони та національної армії.

Призначення Винника стало найвищим досягненням українських канадців у Сухопутних військах Канади. Водночас, щонайменше три члени української громади отримували найстарше генеральське звання у канадських ВПС.

Фотографії: Твіттер-акаунт Пола Винника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-