Трамп зустрінеться з керівниками розвідки США з приводу Росії

Трамп зустрінеться з керівниками розвідки США з приводу Росії

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп заявив, що має намір зустрітися з керівниками американської розвідки, щоб прояснити факти навколо жорсткої реакції нинішньої адміністрації Білого дому у відповідь на хакерське втручання Росії в американські вибори.

Про це він заявив у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Прийшов час для нашої країни, щоб перейти до речей більших і кращих. Проте, в інтересах нашої країни і її чудових людей я зустрінусь із керівниками розвідувального співтовариства наступного тижня для того, щоб отримати інформацію про факти в цій ситуації", - зауважив Трамп.

Він зробив свою заяву після того, як адміністрація Барака Обами розширила в четвер список санкцій проти п'яти російських установ і чотирьох посадовців. Як пояснили в Білому домі, "ці дії були застосовані після неодноразових приватних і публічних попереджень, які ми висловили російському уряду, та є необхідною адекватною відповіддю на зусилля, що нанесли шкоду інтересам США в порушення встановлених міжнародних норм поведінки".

В той же день Державний департамент США оприлюднив рішення про оголошення персонами "нон грата" 35 дипломатичних і консульських співробітників Росії у країні, чия діяльність не була пов'язана з їх професійними обов'язками. Крім того, росіянам обмежили доступ до двох рекреаційних установ, які перебувають під дипломатичною юрисдикцією РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-