Злочини РФ в Сирії: ООН має створити механізм розслідування - українські нардепи

Злочини РФ в Сирії: ООН має створити механізм розслідування - українські нардепи

Заява
Укрінформ
Група народних депутатів на чолі з першим віце-спікером Іриною Геращенко виступили з заявою щодо "злочинних дій режиму Башара Асада та Російської Федерації в Сирії".

Текст заяви оприлюднений на сайті парламенту в середу.

"Ми наголошуємо, що така ситуація (ескалація збройного конфлікту в Сирії - ред.) склалася внаслідок змови Російської Федерації з режимом у Дамаску, які, прикриваючись боротьбою з терористами, насправді планомірно і цілеспрямовано знищують сирійській народ. Російська Федерація є безпосереднім учасником воєнних злочинів у Сирії, що засвідчили регулярні бомбардування російською авіацією цивільних об'єктів в Алеппо та в інших місцях, включаючи лікарні та гуманітарні конвої", - йдеться в заяві.

Наголошується, що Україна як непостійний член Ради безпеки ООН рішуче виступає за невідкладне припинення вогню і масових вбивств цивільного населення в Сирії та початку переговорів з метою врегулювання кризи.

У цьому зв'язку автори заяви закликають усі причетні сторони конфлікту негайно припинити військові дії, як це передбачено резолюцією Ради безпеки ООН 2268.

Крім того, депутати закликають посилити санкції проти РФ, "яка є співучасницею воєнних злочинів у Сирії", також закликають ООН започаткувати механізм розслідування воєнних злочинів на території Сирії.

Заяву підписали, зокрема, голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко, заступник голови Комітету з питань європейської інтеграції Марія Іонова, депутати Ірина Луценко, Мустафа Найєм (фракція БПП), Ольга Сотник (фракція "Самопоміч"), Борис Тарасюк (фракція "Батьківщина").

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-