Опоблок працює де-факто у форматі бойкоту – КВУ

Опоблок працює де-факто у форматі бойкоту – КВУ

Укрінформ
Найчастіше у 2016 році за законопроекти, які стали законами, голосували фракції теперішньої коаліції, а найбільше негативних голосувань демонстрували Опозиційний блок та група "Відродження".

Про це заявив генеральний директор ВГО “Комітет виборців України” Олексій Кошель на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У 2016 році парламентом було прийнято 160 законів. З них 85 ініціювали народні депутати, 23 - президентські законопроекти, 53 - законопроекти Кабінету міністрів. Якщо ми подивимося, які фракції підтримували законопроекти, які стали законами, то ми побачимо, що найчастіше голосували за законопроекти фракції теперішньої коаліції, що є цілком природньо, бо коаліція найчастіше підтримує результативні голосування, але також, якщо ми подивимося на результати голосування, то ми приходимо до висновку, що де-факто стара коаліція “Європейська Україна” працює”, - сказав Кошель.

Так, за його словами, із прийнятих законопроектів у середньому “за” голосували 77% депутатів “Народного фронту”; 71% депутатів “Блоку Петра Порошенка”; “Самопоміч", яка оголосила про вихід в опозицію підтримала 68% голосувань за законопроекти, які стали законами, а 54% законів підтримали депутати “Радикальної партії” і стільки ж “Батьківщини”.

“Тобто, незважаючи на декларації про своє перебування в опозиції, “Самопоміч”, “Радикальна партія” та “Батьківщина” підтримали три четвертих законопроектів, які були проголосовані українським парламентом”, - зауважив Кошель.

Крім цього, гендиректор ВГО поінформував, що колишні члени коаліції найчастіше ставали авторами прийнятих у 2016 році законів. Так, депутати “БПП” були серед авторів 65 законів; “Народний фронт” - 61; “Самопоміч” - 35; “Батьківщина” - 27, а “Радикальна партія” - 24.

Водночас Опозиційний блок та група “Відродження” демонстрували найбільше негативних голосувань.

“У середньому прийняті у 2016 році голосування підтримали лише 26% депутатів Опозиційного блоку. Тобто, один із головних висновків, на якому ми постійно наголошуємо - це те, що Опозиційний блок працює де-факто у форматі бойкоту”, - наголосив Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-