Українська діаспора може побороти російську дезінформацію - Чолій

Українська діаспора може побороти російську дезінформацію - Чолій

Укрінформ
Українська діаспора може чимало зробити в питанні протидії російській пропаганді.

Таке переконання президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій висловив в інтерв’ю Укрінформу.

“Коли запитують, як ми можемо побороти дезінформацію, я відповідаю, що, наприклад, Facebook нараховує 1,5 млрд користувачів. І якби кожен українець використовував Facebook не лише, щоб інформувати, коли відбуваються якісь хрестини, родини, Маланки, а щоб також стати воїном інформаційного фронту на користь України - реально хоча б раз на тиждень, якщо не раз на день, робити відповідні заяви, щоб боротися з російською пропагандою та щоб просувати реформи в Україні, - то так ми можемо реально досягнути спільних успіхів”, - говорить Чолій.

Він зазначив, що СКУ з метою протидії російській дезінформації спілкується зі Східним страткомом Європейської служби зовнішніх зв’язків та підтримує контакти з аналітичними центрами, приміром з Атлантичною радою, щоб вони порушували на своїх заходах та в своїх публікаціях цю проблему.

Водночас керівник СКУ визнав, що дуже непросто протидіяти пропаганді, на яку Російська Федерація щороку виділяє приблизно 1,4 млрд доларів і яка поширюється 30 мовами на 130 країн, охоплюючи аудиторію близько 600 млн людей.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-