ЄС виділить €104 мільйони на реформу держуправління в Україні

ЄС виділить €104 мільйони на реформу держуправління в Україні

Укрінформ
Україна і Євросоюз підписали угоду про фінансування програми «Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні».

Підписання відбулося в рамках засідання Ради асоціації Україна-ЄС у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Угода між урядом України та Єврокомісією передбачає - за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу - виконання програми, спрямованої на допомогу Україні в реалізації Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 роки.

З української сторони угоду підписала віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Загальний обсяг бюджетної підтримки з боку ЄС для реалізації програми становить 104 млн євро.

Програма спрямована на підтримку основних напрямів реформування державного управління, а саме: формування і координація політики, державна служба та управління людськими ресурсами, підзвітність державного управління, включаючи поліпшення його організації, надання адміністративних послуг, а також процедури та управління державними фінансами.

Ефективна реалізація програми дозволить зміцнити спроможність державних органів, відповідальних за реалізацію, координацію, моніторинг та звітування щодо реформування державного управління; посилити фінансову стабільність реформи державного управління; удосконалити процедурну та інституційну базу для урядової системи стратегічного планування та формування державної політики; впровадити принципи державного управління, розроблені OECD/SIGMA, в систему державної служби України; покращити систему управління людськими ресурсами в системі державного управління; удосконалити організаційно-правові засади діяльності органів державної влади шляхом перегляду їх функцій і завдань; удосконалити нормативно-правову базу, процедури, інфраструктуру, кадрову та технічну спроможність центрів надання адміністративних послуг; покращити організацію та управління людськими ресурсами в Міністерстві фінансів України та інших державних органах, пов'язаних з питаннями управління державними фінансами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-