Уряд робить реформи не для МВФ і Європи, а для українців - Міклош

Уряд робить реформи не для МВФ і Європи, а для українців - Міклош

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман спільно зі співголовою Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні Іваном Міклошем та представниками громадянського суспільства і експертами обговорили підсумки реалізації реформ уряду у 2016 році.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Гройсман розповів представникам експертного середовища про основні напрямки роботи уряду щодо проведення реформ та досягнуті результати. Так, Кабінет міністрів розпочав реформу адміністрування податків, державної служби, енергетичну реформу, продовжив боротьбу з корупцією, затвердив концепцію реформи охорони здоров'я, зробив значний поступ у дерегуляції... З 1 серпня запроваджено електронну систему ProZorro у всіх державних закупівлях. Також Кабінет міністрів відкрито і вчасно розробив проект Державного бюджету на 2017 рік для планового провадження бюджетного процесу у країні", - йдеться у повідомленні.

Серед подальших планів уряду: зміни у фіскальній політиці, реформа державних підприємств і приватизація, продовження дерегуляції і поліпшення бізнес-клімату, боротьба з корупцією, розробка земельної та пенсійної реформ, створення умов для відкритого і прозорого енергетичного ринку та нарощення видобутку газу в Україні. Уряд перебуває на фінальній стадії щодо затвердження і імплементації середньострокового стратегічного плану дій.

"Ми передбачаємо на 2017 рік серйозні плани: економічне зростання, ми подвоюємо мінімальну заробітну плату, будемо інвестувати в розвиток нашої держави і реалізацію тих завдань, які є", - зазначив Глава уряду.

Він додав, що завдань надзвичайно багато. "Нам потрібні знання, лідерство і підтримка. Хочу вас запевнити, знання і розуміння того, куди рухатися і яким чином потрібно приймати рішення, в уряду і в мене як Прем’єр-міністра є. Все, що ми можемо змінити в кращий бік, будемо обговорювати спільно і комунікувати з суспільством", - підкреслив Гройсман

"Такі важливі системні рішення зроблять з України абсолютного лідера в регіоні, переконаний у цьому", - наголосив він.

Присутні експерти відзначили відкритість уряду та досягнуті ним результати, зокрема у реформах сфер боротьби з корупцією, дерегуляції, покращення адміністрування податків та державного управління.

Так, за словами виконавчого директора Transparency International Ukraine, головного експерта групи Реанімаційного пакета реформ «Антикорупційна реформа» Ярослава Юрчишина, за оцінками експертів, цього року "реформаторський посил більше перемістився до уряду".

"Українська влада робить реформи не для Міжнародного валютного фонду, не для Європейського Союзу, але для України, українців і для кращого життя", - підкреслив у свою чергу Іван Міклош.

Серед учасників зустрічі були представники Міжнародного фонду «Відродження», громадянської мережі «ОПОРА», Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Центру економічної стратегії, благодійного фонду «Інститут розвитку освіти», Центру політико-правових реформ, Асоціації «Енергоефективні міста України», благодійного фонду «Пацієнти України», Центру демократії та верховенства права, Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-