Порошенко про

Порошенко про "запобіжник" ЄС: Це був вимушений крок

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прокоментував голосування в Європарламенті щодо механізму "запобіжника", від якого залежить безвіз для України.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Ми цінуємо зусилля лідерів ЄС з метою досягнення домовленості щодо рішення, яке відкриває шлях для довгоочікуваного завершення Європейським Союзом ратифікації Угоди про асоціацію. Це був вимушений крок, необхідний для досягнення нашої спільної мети, а саме - збереження Угоди про асоціацію з ЄС", - зазначив Президент.

Він запевнив, що Україні вдалося відстояти свою принципову позицію.

"Не допустити нових переговорів з невизначеною часовою перспективою, не допустити жодних змін до тексту Угоди, рівно як й її повторної ратифікації всіма країнами-членами", - пояснив Глава держави.

Порошенко наголосив: "Ми закликаємо Нідерланди завершити всі відповідні процедури для забезпечення швидкого набуття нею (Угодою - ред.) чинності. Тимчасове застосування Угоди вже принесло цілу низку позитивних результатів, що визнано Європейським Союзом".

За словами Президента, Україна очікує на продовження допомоги та підтримки з боку ЄС, включаючи Нідерландів, у подальшій імплементації Угоди, що є стратегічним інтересом для всіх сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-