Охендовський підтвердив зустріч з Онищенком, але вказівку

Охендовський підтвердив зустріч з Онищенком, але вказівку "посприяти" заперечує

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський стверджує, що не отримував вказівки зареєструвати Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати напередодні парламентських виборів у 2014 році.

Про це він заявив журналістам перед допитом у Національному антикорупційному бюро, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ніхто до мене не звертався з приводу реєстрації кандидата Оніщенка. Коли він подавав повторно свої документи до ЦВК, він дійсно заходив до мене в кабінет. Ні на кого він не посилався, оскільки в цьому не було потреби. Він просто сказав, що  розуміє свою помилку при поданні первинних документів, склав новий пакет документів і спитав мене коли можна очікувати на розгляд цього питання  в ЦВК  на що я відповів, що питання буде розглянуто в установлений законом строк, тобто не пізніше, ніж на 5 день з дня подання документів.", - сказав він.

Охендовський запевнив, що не надавав ніякої  відповіді Оніщенку стосовно майбутнього розгляду його документів, оскільки питання реєстрації кандидата  вирішується не особисто головою ЦВК , а всім складом комісії на відкритому засіданні.  

Як повідомлялося, народний депутат Олександр Онищенко, який переховується від правоохоронців у Британії, заявив журналістам, що купив свій мандат за $6 млн. За його словами, у 2014 році ЦВК відмовила Онищенку у реєстрації кандидатом у депутати, суд проти Центрвиборчкому і апеляцію він програв. Проте, як стверджує нардеп, йому вдалося вирішити питання після звернення до Давида Жванії, який на парламентських виборах входив у керівництво виборчого штабу БПП. Онищенко заявив, що його зареєстрував особисто голова ЦВК Михайло Охендовський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-