Кібератаки на сайти українських держустанов організувала Росія - Турчинов

Кібератаки на сайти українських держустанов організувала Росія - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексанр Турчинов заявив, що за потужними кібератаками останніх днів стоять хакери з Росії.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Ці атаки були заздалегідь сплановані і скоординовані з єдиного центру, розміщеного у РФ", - зазначив Турчинов.

За його словами, близько тижня тому розпочалася активна фаза масштабних кібератак на інформаційні ресурси українських державних органів, об'єктів критичної інфраструктури і установ недержавного сектору.

"Одне з головних завдань кіберзлочинців полягало у дестабілізації фінансово-банківського сектору України напередодні Нового року, що мало призвести до зриву кампанії з соціальних виплат, ускладнення функціонування провідних державних установ і блокування бюджетного процесу", - повідомив секретар РНБО.

Турчинов зазначив, що "аналіз кіберінцидентів засвідчив, що інформаційні ресурси, які були підключені до державної системи кіберзахисту, не були пошкоджені".

За його словами, питання зміцнення кіберзахисту державних інформаційних ресурсів в умовах агресивних проявів гібридної війни з боку РФ буде розглянуте на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки за участі керівництва уряду України, яке відбудеться сьогодні у Ситуаційному центрі РНБО України.

"За результатами обговорення буде ухвалено деталізований план заходів з підвищення рівня кіберзахисту", - підсумував Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-