Мінюст знайшов у законах

Мінюст знайшов у законах "цікаву" норму щодо суддів часів Януковича

Укрінформ
Міністерство юстиції України наполягатиме на виключенні з тексту законопроекту "Про Вищу раду правосуддя" норми щодо автоматичного перепризначення суддів, обраних на посаду за часів колишнього президента Віктора Януковича.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на форумі "Інструменти громадського контролю за судовою системою", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми спільно з нашими друзями-експертами виловили в проекті закону про "Вищу раду правосуддя" в прикінцевих положеннях цікаву норму, яка дає можливість суддям, призначених Януковичем, піти через переатестацію і автоматично переназначитись. Я хочу нагадати, що це була принципова позиція Міністерства юстиції і ми приймали зміни до Конституції і закон про судоустрій, що судді, які призначались вперше на п'ять років президентом Януковичем, не мають права автоматичного перепризначення. Вони будуть йти на конкурс після закінчення своїх повноважень. Зараз ця норма знову з'явилася в проекті закону про "Вищу раду правосуддя", - сказав міністр.

За його словами, в разі ухвалення цієї норми "закон, фактично, згортає частину судової реформи".

Законопроект "Про Вищу раду правосуддя", ініційований Президентом, прийнятий Верховною Радою у першому читанні 3 листопада 2016 року. Наразі законопроект готують до другого читання.

Згідно із законопроектом, Вища рада правосуддя утворюється шляхом реорганізації Вищої ради юстиції та вживає заходів щодо забезпечення авторитету правосуддя та незалежності суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-