Росіяни хочуть не стільки відновлення СРСР, як домінувати - Кравчук

Росіяни хочуть не стільки відновлення СРСР, як домінувати - Кравчук

Укрінформ
Керівництво РФ інколи спекулює на темі розпаду СРСР, однак це просто бажання використати настрої частини населення, яка ностальгує за радянською імперією.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу сказав перший президент України Леонід Кравчук під час презентації в агентстві фотолітопису "Біловезька угода. 8 грудня 1991 року. Точка неповернення", присвяченого подіям, які стали передумовою розпаду радянської імперії та створення незалежної Української держави.

"Не думаю, що росіяни хочуть повернення Радянського Союзу. Вони хочуть домінувати, створити якусь спільноту - буде це союз чи ще щось - але щоб Росія там керувала, а усі були під Росією - служили їй, кланялися, виконували її волю, а не свою власну. Такого вони хочуть, але це - нездійсненна мрія", - заявив Кравчук.

На його переконання, зараз світ змінився, і люди стали більш вільнодумні, що унеможливлює такі плани. "Це думки XIX, може початку XX століття. А в XXI столітті світ змінився, змінилися люди, вони зараз настільки розкуті і вільнодумні, що не дозволять нікому здійснити подібні плани", - зазначив екс-президент.

За його словами, керівництво РФ це усвідомлює: "Вони на цьому просто спекулюють, тому що частина людей у Росії підтримують саме таку політику".

Як повідомлялося, під час листопадового опитування російського "Левада-центру" було встановлено, що 56% росіян шкодують про розпад СРСР. При цьому головною причиною розпаду СРСР майже третина росіян (29%) визнала "безвідповідальну і нічим не обгрунтовану "біловезьку змову" Єльцина, Кравчука і Шушкевича". Опитування "Левада-центру" було приурочене до річниці підписання 8 грудня 1991 року угоди про припинення існування СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-