Суд у Росії поновив розгляд справи проти Навального

Суд у Росії поновив розгляд справи проти Навального

Укрінформ
Ленінський районний суд міста Кірова у Росії розпочав у понеділок повторний розгляд справи про розкрадання коштів у компанії «Кіровліс», в якій фігурантами є відомий російський опозиціонер, борець із корупцією і критик Кремля Олексій Навальний і його діловий партнер Петро Офіцеров.

Про це інформує Радіо Свобода

Адвокат Навального Ольга Михайлова сьогодні просила суд виконати рішення Європейського суду з прав людини, який визнав, що російська влада порушила право політика і бізнесмена на справедливий суд. ЄСПЛ також вказав на зв’язок між вироком і антикорупційною діяльністю Навального.

Раніше сьогодні суд відхилив клопотання захисту про припинення кримінального переслідування Олексія Навального і Петра Офіцерова, назвавши заяву захисту передчасною.

Рішення про повторний розгляд справи ухвалив в середині листопада Верховний суд Росії. Тоді цей суд скасував рішення суду нижчої інстанції, за яким Навальний та Офіцеров були засуджені до п’яти і чотирьох років позбавлення волі відповідно.

Сторона обвинувачення наполягала, що Навальний, будучи радником губернатора Кіровської області, разом з Офіцеровим організував розкрадання десяти тисяч кубометрів лісу, завдавши збитків бюджету Кіровської області на 16 мільйонів рублів.

Навальний звертався до Верховного суду Росії з проханням переглянути вирок у справі «Кіровлісу» у зв’язку з рішенням Страсбурзького суду, що вказав на зв’язок між вироком і антикорупційною діяльністю опозиціонера. Він закликав виправдати його, щоб була можливість балотуватися на виборах президента Росії 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-