Україні треба відкоригувати свою Доктрину інформаційної безпеки - Стець

Україні треба відкоригувати свою Доктрину інформаційної безпеки - Стець

Укрінформ
Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що Україна повинна відкоригувати свою Доктрину інформаційної безпеки у відповідь на ухвалення Росією оновленого варіанту своєї Доктрини.

Про це він зазначив під час круглого столу щодо проблем запровадження Суспільного мовлення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Росія прийняла оновлену Доктрину інформаційної безпеки. Думаю, що було б корисно нам на це відповісти. Я знаю, що ми дуже швидко, маючи єдину позицію з Вікторією Сюмар (голова Комітету ВР з питань свободи слова й інформаційної безпеки - ред.), зайдемо у двері Ради нацбезпеки й оборони й нарешті відкоригуємо цю Доктрину", - сказав Стець.

Раніше у вівторок Путін затвердив доктрину, що є "системою офіційних поглядів на забезпечення національної безпеки Російської Федерації в інформаційній сфері".

У документі зазначається, що одним із напрямків інформаційної безпеки Росії є запобігання військових конфліктів, які можуть виникнути при застосуванні інформаційних технологій.

Зокрема, в доктрині підкреслюється, що одним з "основних негативних чинників, що впливають на стан інформаційної безпеки, є нарощування низкою зарубіжних країн можливостей інформаційно-технічного впливу на інформаційну структуру у військових цілях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-