Кремль

Кремль "робить штучне дихання" Радянському союзу - Порошенко

Укрінформ
Україна на сході воює проти спроб Росії відновити Радянський союз.

Про це під час виступу у Варшаві на форумі лідерства з нагоди 25-ї річниці визнання Польщею незалежності України та встановлення дипломатичних відносин заявив Президент України Петро Порошенко, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Радянський союз не в документі і не в Біловезькій Пущі, Радянський союз - в головах. І в цьому сенсі Радянський союз ще й досі не похований. Вибачте за відвертість, Україна зараз воює, щоб поховати Радянський союз”,- наголосив Порошенко.

Глава держави наголосив, що приводу для війни на сході не існує, а єдиною причиною є намагання відновити імперію на пострадянських територіях.

“Ми ні на кого не нападали, ми нікого не ображали, ні в кого не забирали (територію – ред.), ми нікому не створювали жодних проблем, у тому й числі й для російської мови. 63% українців, які зі зброєю в руках сьогодні захищають Україну від російської агресії, є російськомовними. Вони воюють проти бажання декого відбудувати Радянський союз”,- наголосив Порошенко.

Він підкреслив, що для декого Радянський союз ще не вмер, і “якщо йому зробити штучне дихання, що зараз і робиться, то його можуть оживити  і вони (Кремль – ред.)про це мріють”.

Він також подякував полякам, що вони не піддаються на російську пропаганду і провокації, інспіровані проросійськими силами, наприклад знищення українських пам’ятників на півдні Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-