Польща повністю підтримує Україну в ключових питаннях - Дещиця

Польща повністю підтримує Україну в ключових питаннях - Дещиця

Укрінформ
Попри певні історичні розбіжності, з ключових українських питань Польща посідає тверду позицію і повністю підтримує Україну.

Про це в середу під час скайп-включення в рамках проекту Українського кризового медіа-центру "Дипломатія без кордонів" заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Незважаючи на певні розбіжності в історичному плані, Польща і польські політики - і попередній уряд, і теперішній - прекрасно розуміють, що українсько-польська співпраця є основою для стабільності в регіоні і стабільності кожної окремої держави, а, можливо, і для всієї Європи", - сказав Дещиця. 

У цьому контексті він підкреслив, що Польща "абсолютно принципово" стоїть на позиціях щодо продовження санкцій проти Росії, відновлення територіальної цілісності України, якнайшвидшої ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС і запровадження безвізового режиму для нашої країни.

За словами Дещиці, українським дипломатам із спілкування з польськими колегами відомо, що Польща просуває ці ідеї і принципи в європейських структурах і подекуди має "гарячі дискусії і дебати" з партнерами з ЄС, щоб переконати їх посісти таку саму позицію.

"Ми дуже вдячні Польщі за те, що і попередній уряд, і теперішній з ключових українських питань обіймають тверду позицію і цілком підтримують Україну", - резюмував посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-