Тяганина з безвізом зменшує довіру українців до ЄС - Точицький

Тяганина з безвізом зменшує довіру українців до ЄС - Точицький

Укрінформ
Україна продовжує вимагати від ЄС виконання зобов’язань щодо скасування для українських громадян візових вимог, а зволікання у цьому процесі породжує недовіру українців до європейських партнерів.

На цьому наголосив представник України при ЄС Микола Точицький на міжнародній конференції «Візова лібералізація як інструмент зовнішньої політики ЄС» у вівторок у Європарламенті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Якщо ми говоримо про довіру, вибачте, колеги, якщо ми виконали, якщо ми вирішили усі проблеми – під час війни, у процесі проведення болючих реформ, ціною сотень життів на Майдані та 9 тисяч загиблих людей на сході – на яку тоді довіру ви можете очікувати від нашого народу?» - наголосив представник України при ЄС.

Під час дискусії депутат Європарламенту від Польщі Яцек Саріуш-Вольський наголосив на важливості дотримання принципу взаємності між сторонами у питанні візових режимів. У цьому зв’язку український посол нагадав, що Україна ще у 2005 році в односторонньому порядку скасувала візові вимоги для усіх громадян країн-членів ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Євросоюзі не завершили переговори між керівними інституціями щодо законопроекту про новий механізм призупинення безвізових режимів.

Водночас у Європарламенті розглядають практичну можливість ухвалити новий механізм призупинення безвізових режимів з третіми країнами на пленарній сесії у грудні.

Скасування візових вимог для громадян України та Грузії можливе лише після схвалення в ЄС нового так званого запобіжного механізму призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-