Вперше на саміті

Вперше на саміті "безвізові" питання були до ЄС, а не до України - Порошенко

Укрінформ
Під час обговорення питання візової лібералізації на саміті Україна-ЄС європейські партнери наголосили на повному виконанні Україною всіх умов для скасування віз. При цьому, вперше питання про виконання зобов'язань щодо безвізового режиму ставилися не Україні, а Євросоюзу.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з лідерами Євросоюзу у Брюсселі, повідомляє прес-служба глави держави.

"Чітко було наголошено, що Україна свою частину зобов'язань чітко виконала. Останнім підтвердженням цього є рішення 17 листопада, коли Рада ЄС одностайно ухвалила рішення, яким задекларувала політичну волю ЄС та всіх його членів надати Україні безвізовий режим і включила, нарешті, "зелене світло" на цьому шляху», - підкреслив Порошенко.

Глава Української держави наголосив, що до 24 листопада Україна виконала всі зобов'язання. "Зазвичай складні питання ставились Україні, щодо виконання зобов'язань. Можу наголосити, що на сьогоднішній день, під час сьогоднішнього саміту, Україні не було поставлено жодного питання - Україна чітко і в повному обсязі виконала всі взяті на себе зобов'язання", - заявив він.

"Це перший саміт, коли не Україні ставлять питання, а ми, українська делегація, ставимо питання нашим партнерам з Європейського союзу з проханням своєчасно виконати взяті на себе зобов'язання", - додав Порошенко.

За його словами, і президент Європейської ради, і президент Європейської комісії, і президент Європейського парламенту чітко наголосили, що українська сторона зробила все і, на сьогоднішній день, тривають міжінституційні переговори між Європейським парламентом і Європейською радою.

Глава Української держави зазначив, що радий почути позицію президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера про те, що він є оптимістом і вважає, що цей процес має закінчитись до кінця поточного року.

"Я після сьогоднішньої зустрічі залишаюсь оптимістом і ще раз наголошую: 45-мільйонна Україна, український народ зробив величезні реформи, імплементував всі 144 пункти Плану дій щодо безвізового режиму і на сьогоднішній день отримав чіткі запевнення, що рішення про надання Україні безвізового режиму буде прийнято одразу після  врегулювання всіх міжінституційних переговорів", - заявив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-