Саміт Україна-ЄС 24 листопада пройде з амбітним порядком денним

Саміт Україна-ЄС 24 листопада пройде з амбітним порядком денним

Укрінформ
Лідери України і Європейського Союзу на двосторонньому 18-му саміті 24 листопада обговорять широке коло питань розвитку співробітництва.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі розповіли у Представництві України при ЄС.

Зокрема сторони обговорять пріоритети політичних та економічних реформ у рамках імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та допомогу європейських партнерів у цьому; співробітництво у рамках зовнішньої, безпекової та оборонної політики; співпрацю з питань юстиції, забезпечення свобод та безпеки, включаючи візову лібералізацію.

Окремо йтиметься про торгівлю у контексті застосування поглибленої і всеосяжної ЗВТ.

У рамках секторального співробітництва йтиметься, насамперед, про енергетику і транспортну галузь.

Відносно ситуації в Україні лідери приділять увагу розвитку подій у деяких районах Донецької і Луганської областей, імплементацію Мінських домовленостей, включаючи гуманітарний вимір.

На підтримку суверенітету та територіальної цілісності Україна і ЄС вкотре наголосять на нелегальній анексії Криму Росією.

Також йтиметься про розвиток ситуації у самому Євросоюзі та про регіональні питання, зокрема, щодо Росії, Молдови, включаючи Придністров’я.

Українську делегацію на зустрічі високого рівня очолюватиме Президент Петро Порошенко. ЄС представлятимуть президенти Європейської ради Дональд Туск, Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, а також ключові єврокомісари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-