Ляшко: «Батьківщина» змушувала Шухевича ініціювати імпічмент Порошенка

Ляшко: «Батьківщина» змушувала Шухевича ініціювати імпічмент Порошенка

Укрінформ
Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що представники «Батьківщини» вранці намагалися вивести до трибуни ВР народного депутата Юрія Шухевича, аби той зачитав проект постанови щодо початку процедури імпічменту Президента Петра Порошенка.

Про це він розповів журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні вранці ви бачили, що Юрія Шухевича до парламентської трибуни виводили наші колеги з «Батьківщини». Без нашого відома, члена нашої фракції! Юрій Шухевич мав виступити з такою ініціативою: проект постанови про початок процедури імпічменту Президента Порошенка», - сказав Ляшко.

 За його словами, цей проект постанови був підготовлений "помічниками кума президента РФ Віктора Медведчука", зокрема Олександром Біликом. Лідер радикалів також зауважив, що сьогодні у парламенті були присутні ці люди, "запрошені до парламенту фракцією «Батьківщини»".

«Після того, як Юрій Шухевич мав би виступити з проектом постанови про імпічмент Президента Порошенка, його планували вбити. Оце був такий план провокації, що, мовляв, депутат від Радикальної партії виступає з вимогою імпічменту Порошенка, після цього Порошенко його вбиває. Цей план був запланований з єдиною метою - щоб цинічно використати нашого колегу для дестабілізації ситуації в Україні», - заявив парламентарій.

Ляшко додав, що о 15 годині матиме зустріч із Президентом, на якій планує обговорити цю ситуацію та проситиме главу держави надати Шухевичу держохорону.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні зранку у зв'язку з суперечками між депутатами від Радикальної партії та «Батьківщини», хто ж виступатиме з трибуни ВР, спікер Андрій Парубій оголосив півгодинну перерву, після якої парламент працював у звичному режимі. Проте під час засідання у кулуарах сталася сутичка між представниками фракції Радикальної партії та іншими особами, яких Ляшко згодом назвав «помічниками Медведчука».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-