Айвазовська: РФ хоче схилити Україну затвердити «формулу Штайнмаєра»

Айвазовська: РФ хоче схилити Україну затвердити «формулу Штайнмаєра»

Укрінформ
Росія намагається схилити політичну підгрупу Тристоронньої контактної групи до того, щоб саме вона затвердила так звану «формулу Штайнмаєра».

Про це у своєму Facebook написала представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи, координатор виборчих та парламентських програм громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

Після цього, за її словами, Тристороння група мала б «парафувати» цю формулу.

«Звісно, українська сторона не може на це піти», – наголосила Айвазовська і нагадала, що лідери «нормандської четвірки» дали доручення чотирьом міністрам закордонних справ розробити «дорожню карту» виконання мінських домовленостей до кінця листопада, і частиною її будуть і безпекові позиції, і політичний блок.

«У мене особисто складається враження, що росіяни тактично намагаються звільнити міністра Лаврова (голову МЗС Росії Сергія Лаврова – ред.) від надзавдання узгодити документ в «нормандському форматі» на їхніх умовах», – заявила вона.

Крім того, як повідомила Айвазовська, після завершення зустрічі в білоруському Мінську Тристоронньої контактної групи і її робочих підгруп, в очі впала «бравада та злорадність» представників Росії і підтримуваних нею збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, з приводу перемоги на президентських виборах у США Дональда Трампа, якого через низку його передвиборчих висловлювань вважають проросійським.

Нагадаємо: раніше міністр закордонних справ Німеччини та нинішній голова ОБСЄ Франк-Вальтер Штайнмаєр пропонував свою формулу, за якою закон про так званий «особливий статус» окупованих територій Донбасу мав би почати тимчасово діяти вже в день таких місцевих виборів там, а після звіту ОБСЄ про ці вибори вже й постійно.

Український же закон передбачає, що основна його частина почне діяти тільки з дня набуття повноважень органів місцевого самоврядування, обраних на таких виборах, що мають відбутися за низки умов. Київ також наполягає на тому, що політичні питання неможливо виконувати до виконання питань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-