Порошенко: У нас немає ніякого АТО, у нас - російська агресія

Порошенко: У нас немає ніякого АТО, у нас - російська агресія

Оновлено
Укрінформ
На сході України проходить не антитерористична операція, а відбиття агресії РФ.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму виступі з нагоди 440-річчя з дня заснування Острозької академії під час візиту до Рівненської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би чітко наголосити: у нас немає ніякого АТО, у нас є агресія Російської Федерації проти нашої незалежної та суверенної держави", - підкреслив він.

Порошенко наголосив, що ключовим завдання його президентства є саме те, щоб цей факт агресії визнав світ: "Це не просто задовольняє наше право на правду, а й має відповідні юридичні наслідки".

За словами Президента, головна мета росіян була продемонструвати ситуацію на сході України, як нібито це внутрішній конфлікт всередині країни, де Росія є "посередником".

"Але ми не дали цього зробити. І на сьогоднішній день вперше під час мого візиту до Норвегії, який відбувся тиждень тому, у спільній міжнародній заяві Президента України і прем'єр-міністра Норвегії було названо агресію РФ проти України", - заявив він.

Порошенко додав, що також після добре скоординованої роботи українських депутатів та дипломатів на сесії ПАРЄ було прийнято резолюцію, "де чітко наголошується агресія РФ проти України".

"І зараз, під час консультацій з керівництвом ЄС, впевнений в тому, що ми розповсюдимо застосування цього терміну", - додав глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-