Найбільше на сайт е-декларацій нарікають нардепи й судді - НАЗК

Найбільше на сайт е-декларацій нарікають нардепи й судді - НАЗК

Укрінформ
Найбільше скарг про недосконалість системи е-декларування надходить від народних депутатів, суддів та працівників прокуратури.

Про це на засіданні НАЗК у четвер заявив заступник голови Нацагенства Руслан Радецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом усього строку подачі декларацій до НАЗК неодноразово надходили листи-скарги від суб'єктів декларування. Переважна більшість з них була не від головних спеціалістів, а від народних депутатів, суддів і працівників прокуратури. Зокрема, з 24 по 27 жовтня надішло більше 200 листів-скарг про те, що існують технічні проблеми - декларанти або не можуть зайти у систему, або подати декларацію, або дані не приймаються", - сказав Радецький.

У цьому контексті представник адміністративного департаменту НАЗК поінформував, що раніше у системі е-декларування щодня реєструвалося 300-400 осіб, а останніми днями ця цифра сягає 7-8 тисяч осіб.  26 жовтня, коли у роботі системи виникли певні збої, до Реєстру було подано 12484 документи, зокрема, щорічних декларацій, перед звільненням та кандидатів на посади, а також повідомлень про істотні зміни майнового стану. Від опівночі станом на 9 годину ранку до Реєстру подано 2300 документів. 

Народний депутат Віктор Чумак у свою чергу повідомив, що сьогодні е-декларації подали ще 85 народних обранців. Він зазначив, що хоча сайт НАЗК працює не дуже коректно, але питання технічних труднощів є дещо надуманим. "Електронну декларацію станом на сьогодні подати можна", - заявив народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-