НАЗК вирішило не продовжувати термін подачі е-декларацій

НАЗК вирішило не продовжувати термін подачі е-декларацій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції не буде продовжувати термін подачі електронних декларацій, який спливає 30 жовтня.

Про це на засіданні НАЗК у четвер заявила голова агентства Наталія Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу наголосити, що предметом сьогоднішнього обговорення у жодному разі не є питання перенесення термінів подачі електронних декларацій», - сказала Корчак.

Вона зазначила, що не потрібно зловживати певними технічними складнощами, які справді існують, але, за її словами, «той, хто хоче подати декларацію, подасть».

За словами Корчак, певні незручності при подачі електронних декларацій виникають, але сама філософія декларування стала незручною для всіх, оскільки тепер суспільство бачить статки всіх посадовців, які вони, можливо, хотіли б приховати.

У цьому контексті присутній на засіданні народний депутат Віктор Чумак зазначив, що станом на сьогоднішній ранок у реєстрі зареєстровано 53 тис. 770 декларацій. Він нагадав, що до 20 жовтня у реєстрі було лише 14 тис. декларацій, а за тиждень ця кількість зросла до більше 52 тис. і з'явилися декларації Прем'єр-міністра, Голови Верховної Ради та інших високопосадовців.

«Чому виник ажіотаж? Ніхто не вірив, що система запрацює. Тепер чекаємо декларацій Президента і генпрокурора», - зазначив Чумак.

На засіданні було ухвалено рішення визнати заходи, яких вживає ДП «Українські спеціальні системи» для нормального функціонування реєстру, недостатніми і рекомендовано посилити їх.

Крім того, члени НАЗК вирішили забезпечити цілодобове чергування працівників адміністративного відділу агентства в ДП «УСС» і звернутися до УСС про призначення чергового з їхнього боку, починаючи з сьогоднішнього дня і до завершення терміну подачі декларацій. За відповідне рішення проголосували всі члени НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-