Росію треба позбавити права вето в Радбезі ООН - Чолій

Росію треба позбавити права вето в Радбезі ООН - Чолій

Укрінформ
Світовий конгрес українців висловив підтримку позиції Верховного комісара ООН з прав людини Зейда Раад аль-Хусейна щодо oбмеження права вето в Раді Безпеки ООН.

Про це йдеться у листі президента Світового конгресу українців Євгена Чолій до Зейда Раад аль-Хусейна, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Я вітаю Вашу рішучу та принципову позицію та запевняю у її цілковитій підтримці Світовим конгресом українців та його членським організаціями у 53 країнах, які просуватимуть цю ініціативу серед лідерів міжнародної спільноти», - зазначив у листі Чолій.

Він також наголосив на тому, що Росія має бути позбавлена права вето за свою негідну поведінку на міжнародній арені. «Під час численних зустрічей із представниками ООН, я постійно доводив, що права Російської Федерації повинні бути постійно або тимчасово припинені через відверті порушення нею Статуту ООН», - підкреслив Чолій.

На переконання президента СКУ, втілення пропозиції Верховного комісара дозволить підвищити безпеку у світі. «Я радо прийму Ваше запрошення на зустріч, аби обговорити стратегію для розбудови підтримки Вашої пропозиції, яка може стати суттєвим кроком у закріпленні миру та безпеки у світі», - підсумував він.

Нагадаємо, Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн у жовтні зробив заяву, у якій закликав обмежити право вето членів Радбезу. «Я твердо переконаний, що настав час для впевненого лідерства та сміливих дій, що Радбез ООН повинен без зайвих затримок ухвалити критерії для обмеження права своїх членів на використання вето, коли є серйозні підозри щодо вчинення воєнних злочинів, злочинів проти людяності або геноциду», - наголосив Зейд Раад аль-Хусейн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-