СКУ закликає Міжпарламентський союз не проводити асамблею в Росії

СКУ закликає Міжпарламентський союз не проводити асамблею в Росії

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) закликав Міжпарламентський союз (МПС) відкинути пропозицію про скликання запланованої на 2017 рік 137-ої Асамблеї МПС в Санкт-Петербурзі.

Про це повідомляється на сайті СКУ. 

У листі від 22 жовтня до президента МПС, генерального секретаря МПС та глав національних делегацій до МПС, що мають зустрітися в Женеві 23-27 жовтня, президент СКУ Евген Чолій наголосив, що рішення про скликання 137-ої Асамблеї МПС у Російській Федерації суперечило б основним цілям організації, а саме просуванню людських прав, парламентської демократії та розвитку.

"Світовий конрес українців цінує тему 135-ої Асамблеї МПС "Порушення людських прав як передвісник конфлікту: парламенти як найперші відповідачі" як своєчасну і надзвичайно важливу, в той час як фундаментальні демократичні цінності і основні людські права в різних частинах світу відкрито порушуються, - заявив президент СКУ Евген Чолій. - Беручи це до уваги, ми закликаємо Вас відкинути пропозицію щодо місця проведення 137-ої Асамблеї МПС  у Санкт-Петербурзі та в такий спосіб здійснити тиск на Російську Федерацію, щоб вона виконувала свої основні міжнародні зобов'язання".

Він нагадав, що міжнародне співтовариство засудило дії Російської Федерації в Україні, які є порушенням міжнародного права, угод і принципів, зокрема незаконну окупацію Криму; переслідування жителів цього півострова та позбавлення їх фундаментальних людських прав і свобод; триваючу військову агресію в східній Україні, яка загострилася в останні місяці, попри так зване “припинення вогню”, та незаконний арешт українських громадян у Російській Федерації.

Чолій також акцентував на тому факті, що російська агресія стосується не лише України, як це зовсім недавно було продемонстровано в Сирії, де Російська Федерація веде бомбардування цивільних об‘єктів, зокрема в Алеппо.

Міжпарламентський союз - міжнародна організація, створена 1889 року у Франції як постійний форум для багатосторонніх політичних переговорів. Наразі її членами є національні парламенти 163 країн, іще 10 регіональних парламентських асамблей є асоційованими членами МПС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-