Діаспора закликає посилити санкції проти Росії задля безпеки світу

Діаспора закликає посилити санкції проти Росії задля безпеки світу

Укрінформ
Задля безпеки світу Європейському Союзу слід посилити санкції проти Російської Федерації та безпосередньо пов’язати їх скасування із виконанням Мінських домовленостей.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ЄС мусить дати чіткий сигнал Російській Федерації, що європейське співтовариство ніколи не піде на компроміс та не буде толерувати жодних порушень незалежності і територіальної цілісності будь-якої країни, у тому числі й України. Цей сигнал мусить супроводжуватися більш жорсткими економічними санкціями, які діятимуться до того часу, поки РФ повністю не виконає Мінські домовленості, не поверне АР Крим та м. Севастополь під український контроль, не виведе свої війська зі Східної України та не вирішить всі проблеми, що виникли внаслідок кричущих порушень норм міжнародного права, - сказав Чолій.

Він також направив лідерам ЄС листа, у якому закликав їх утриматися від будь-якої політики умиротворення Москви під час дискусій щодо майбутніх відносин держав-членів ЄС із РФ. "Напередодні дебатів про відносини ЄС з Російською Федерацією в Брюсселі президент СКУ наголосив, що російська агресія не стосується лише України. РФ грубо порушила найважливіші міжнародні угоди, відкрито проігнорувавши принципи фундаментальних демократичних цінностей і основних прав людини, а також своєю військовою агресією в мирний час заявила про свої імперські амбіції, які явно загрожують стабільності, миру і безпеці в Європі та за її межами", - зазначили в СКУ.

Окрім цього, Чолій привернув увагу до "тривожної недавньої дихотомії щодо сприйняття Російської Федерації", яка зумовлює деякі міжнародні інституції помилково вважати, що "РФ фактично сповідує демократичні цінності і відіграє значну роль у вирішенні глобальних проблем". На його переконання, подібний підхід нагадує політику умиротворення, яка призвела до Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-