СКУ вітає рішення ЮНЕСКО посилити моніторинг ситуації у Криму

СКУ вітає рішення ЮНЕСКО посилити моніторинг ситуації у Криму

Укрінформ
Світовий конгрес українців вітає одностайне рішення ЮНЕСКО про початок роботи із розробки механізму моніторингу порушень прав людини у незаконно окупованому Російською Федерацією Криму.

Про це заявив президент СКУ Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення ЮНЕСКО активно протидіяти погіршенню ситуації з правами людини в Криму є позитивним кроком на шляху до більш широкої міжнародної взаємодії з жителями цього півострова, які ізольовані від зовнішнього світу російськими окупаційними силами", - сказав Чолій.

В українській організації додали, що це рішення повністю відповідає мандату ЮНЕСКО здійснювати моніторинг дотримання прав людини, зокрема в питаннях свободи вираження думок і свободи преси, а також слідкувати за захистом прав меншин.

Як повідомляв Укрінформу, 18 жовтня на заключному засіданні 200-ї сесії Виконавчої ради Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) було ухвалено рішення посилити роботу з моніторингу ситуації в тимчасово окупованому Криму. Ухваленню рішення передував розгляд відповідної доповіді Генерального директора ЮНЕСКО.  У документі підкреслюється, що після незаконної окупації Росією ситуація на півострові у сфері компетенції ЮНЕСКО продовжує погіршуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-