МЗС Білорусі вручило Україні ноту через інцидент літаком

МЗС Білорусі вручило Україні ноту через інцидент літаком

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Республіки Білорусь вручило ноту протесту Тимчасовому повіреному у справах України в Білорусі Валерію Джигуну у зв'язку з примусовим поверненням на посадку білоруського повітряного судна авіакомпанії "Белавиа".

Про це написала прес-служба МЗС Республіки Білорусь.

"22 жовтня 2016 р. до Міністерства закордонних справ Республіки Білорусь був викликаний Тимчасовий повірений у справах України в Республіці Білорусь Валерій Джигун. У ході зустрічі в МЗС керівникові української дипмісії було вручено ноту, в якій білоруська сторона заявила протест у зв'язку з діями компетентних органів України по примусовому поверненню білоруського повітряного судна авіакомпанії "Белавиа", що здійснювало 21 жовтня 2016 р. регулярний рейс В2 840 маршрутом "Київ-Мінськ"", - йдеться у повідомленні.

Як підкреслено у ноті МЗС, білоруська сторона чекає офіційних вибачень і вимагає відшкодування усіх фінансових витрат, викликаних діями української сторони. Міністерство закордонних справ також доручило Надзвичайному і Повноважному Послові Республіки Білорусь в Україні Ігорю Соколу вручити аналогічну ноту протесту в українському МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-