У ГПУ пояснили, чому білоруський літак повернули до аеропорту «Київ»

У ГПУ пояснили, чому білоруський літак повернули до аеропорту «Київ»

Укрінформ
Повернення літака авіакомпанії ВАТ "Авіакомпанія Белавіа" Службою безпеки України було пов'язане з можливою загрозою національній безпеці нашої держави.

Про це у Facebook написала речник СБУ Олена Гітлянська.

"Щодо ситуації з поверненням літака авіакомпанії ВАТ "Авіакомпанія Белавіа" до аеропорту "Київ" 21 жовтня 2016 року: СБУ отримала інформацію про іноземного громадянина та можливу загрозу національній безпеці держави.  На момент отримання інформації іноземець уже перебував на борту авіакомпанії «Белавіа», що готувався виконати рейс до Мінська", - написала Гітлянська.

Вона також уточнила, що співробітники ДП «Украерорух» були поінформовані про вимушені заходи СБУ.

"Ми невідкладно поінформували про це ДП «Украерорух». На той час, коли диспетчер зв'язався з пілотом, літак уже декілька хвилин перебував у повітрі", - уточнила Гітлянська.

Речник СБУ так відповіла на поширену в ЗМІ інформацію  про можливе застосування винищувачів у разі неповернення літака на посадку. 

"Після перевірочних заходів ми впевнилися, що загроза національній безпеці локалізована. СБУ діяла і діятиме в рамках компетенції для забезпечення безпеки країни та її громадян. Від себе особисто. Невже можна серйозно сприймати інформацію, що винищувачі могли бути підняті у небо проти цивільного лайнера?" - риторично зазначила Гітлянська.

Як повідомлялося, після примусової посадки літака авіакомпанії ВАТ "Авіакомпанія Белавіа", що виконував рейс Київ-Мінськ, з борта повітряного судна правоохоронці України зняли  пасажира, який є громадянином Вірменії. Пізніше затриманого відпустили, і він полетів у Мінськ наступним рейсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-