Реформа ВР не менш важлива, ніж судова та антикорупційна - спікер

Реформа ВР не менш важлива, ніж судова та антикорупційна - спікер

Укрінформ
Реформування Верховної Ради України у напрямку більшої прозорості та відкритості для суспільства є не менш важливим, аніж здійснення судової, антикорупційної та інших реформ.

Про це під час панельної дискусії високого рівня «Парламенти та всеосяжна демократична реформа» заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З-поміж реформ у таких сферах, як реформа безпеки і оборони, яка важлива в час війни, як реформа судоустрою, як антикорупційна реформа, для нас є не менш важливою і реформа Верховної Ради України", - сказав Парубій.

Він додав, що підвищення інституційної спроможності, ролі і значення парламенту є однією з найважливіших реформ.

За словами Парубія, реформування парламенту відбувається за кількома напрямками, зокрема реформа апарату і реформа у напрямку підвищення відкритості Верховної Ради.

"Верховна Рада, яка багато років була досить закритим органом, поступово відкривається для громадян, до роботи комітетів та Погоджувальної ради  мають доступ представники громадських організацій, експертів", - зазначив спікер.

Він додав, що депутатські запити, які раніше були "джерелом непрозорих дій" нині також є відкритими.

Парубій також акцентував увагу на структуризації парламенту, яка передбачає розгляд певних блоків питань порядку денного. У цьому контексті він нагадав, що парламент фактично з вересня працює у такому режимі, коли кожного пленарного дня розглядається один або два блоки питань, які стосуються різних сфер. Зокрема, минулого пленарного тижня було ухвалено понад 40 законодавчих актів - законів і постанов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-