Польський посол вірить, що фільм

Польський посол вірить, що фільм "Волинь" не загострить відносини Києва і Варшави

Укрінформ
Складні сторінки історії українсько-польських відносин не повинні впливати на політику.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

"Тут дуже важливо зберегти холодну голову і зробити усе можливе, аби це (історія – ред.) не впливало на політику і не перешкоджало нам у досягненні спільних цілей, що стосуються стратегічної співпраці між Польщею та Україною. І це відбувається",- підкреслив дипломат.

Він зауважив, що потрібно зробити висновки і уникнути таких ситуацій, які дозволять країнам, які не зацікавлені у хороших відносинах між Києвом і Варшавою (Росія – ред.), перешкоджати у досягненні Польщею та Україною спільних цілей.

Торкаючись фільму "Волинь", який повинен незабаром вийти у кінопрокат в Польщі, Пєкло зазначив, що цей фільм є художнім, а не документальним і не є якимось історичним документом.

За його словами, цей фільм може викликати певні емоції в польському суспільстві, але це не буде тривалим явищем і не призведе до якогось загострення в українсько-польських відносинах.

"Зараз діє комісія істориків, яка працює над документами, що стосуються "Волинської різанини". Ймовірно, незабаром будуть якісь спільні напрацювання, які наближують картину того, що тоді діялося. Це буде зроблено професійно і фахово, не так, як це подається в художніх фільмах",- констатував він.

Нагадаємо, 7 жовтня у кінопрокат в Польщі надійде фільм "Волинь", переповнений сценами насильства українців проти поляків і поляків проти українців в роки Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-