Польща вмовлятиме

Польща вмовлятиме "Веймар" і "Вишеград" тримати Росію під санкціями - Пєкло

Укрінформ
ЄС повинен продовжити санкції проти Росії, поки вона не поверне Україні Крим і не перестане дестабілізувати схід України.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив новопризначений посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

"Позиція Польщі в цьому питанні також не змінилася: санкції необхідно продовжити, а умовою їх відміни є відмова Росії від агресії на сході України й, одночасно, повернення Криму, який є територією України, а не Росії. Це - позиція, якої Польща продовжуватиме дотримуватися", - заявив дипломат.

Він додав, що Польща намагатиметься вплинути в цьому питанні на позиції інших країн, зокрема партнерів Варшави по "Вишеградськый групі" і "Веймарському трикутнику".

За словами посла, повноваження делегації Росії в Раді Європи може бути повністю відновлено лише за умови відмови від агресії на Донбасі і після деокупації Криму.

Він зауважив, що МЗС Польщі дуже чітко висловився також і з приводу нещодавніх "виборів" до Держдуми РФ, не визнаючи їх проведення в окупованому Криму.

Пєкло підкреслив, що безпечна, демократична Україна, яка інтегрується з Європою, є в національних інтересах Польщі. "Не думаю, що в цьому напрямі відбудеться якась зміна політики, і буде спроба налагодження діалогу з Москвою за спиною України. Такий варіант взагалі не береться до уваги",- констатував дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-