Громадські активісти закликають закрити

Громадські активісти закликають закрити "Інтер" за антиукраїнську позицію

Укрінформ
У соцмережах поширюється звернення активістів з вимогою до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заборонити мовлення телеканалу "Інтер".

Про це повідомив Олексій Курінний, експерт Центру міжнародного захисту прав людини Національного університету "Києво-Могилянська академія" на своїй сторінці у Facebook

"Ми, небайдужі громадські активісти й інші представники українського суспільства, ... висловлюємо глибоке обурення послідовною проросійською медійною політикою телеканалу "Інтер" і власне його черговою провокацією – радянськоцентричним концертом до 25-ї річниці української незалежності", - йдеться у зверненні.

Концерт телеканалу "Інтер" до Дня Незалежності, за думкою активістів, "згодився б для уярмленої УРСР 1990 року або для "окремих районів Криму і Донбасу" - але аж ніяк не для воюючої України, яка збройно протистоїть російським загарбникам".

Як сказано в зверненні, фінальна частина концерту, хоч він і позиціонувався ведучими як патріотичний, становила "спробу дискредитувати навіть історію України та її мову, підмінивши загальновідомі наукові факти звичними пропагандистськими штампами більшовизму й "руского міра".

"Так, наприкінці програми ведучі вели мову про переклад "Руської Правди" не лише церковнослов’янською, але і неіснуючою "давньоруською" мовою, а "цитату" Ярослава Мудрого щодо необхідності єднання й неприпустимості чвар було подано чомусь ... сучасною російською літературною мовою, яка у цитованому вигляді постала лише у 18 столітті", - зазначається у зверненні.

Як вважають активісти, показ провокативного концерту став черговим прецедентом систематичної інформаційної політики "Інтеру", що проявила себе у спробах дискредитації Майдану у 2014 році, виступах пропутінських співаків у рамках новорічного концерту 2015 року, діяльності громадянки Росії і прихильниці сепаратистів Марії Столярової на відповідальній посаді в "Інтері", не кажучи вже про обвинувачення в узгодженні реакційної політики телеканалу із органами пропаганди донбаських терористів. 

Громадськість звертається до керівництва держави з вимогою якнайшвидше виступити із законодавчою ініціативою щодо розробки законопроекту про позитивний захист української мови на телебаченні, за яким мовлення всеукраїнських телеканалів здійснювалося б виключно державною мовою; ініціювати законопроект щодо захисту інформаційного простору України, що унеможливить поширення у ЗМІ України матеріалів, прямо чи опосередковано вигідних путінському режимові РФ і таких, що пропагують або толерують «рускій мір» чи період радянського поневолення України; вжити заходів щодо заборони мовлення телеканалу "Інтер".

Петиція про позбавлення ліцензії ТРК "Україна" та телеканалу Інтер за антиукраїнську позицію відкрита до підписання представниками громадських організацій та ініціатив України на офіційному порталі Глави держави і на цей час зібрала 1475 голосів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-