Аваков назвав, кого

Аваков назвав, кого "замовили" Інтеру кремлівські боси

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинувачує телеканал "Інтер" в організації "чорного PRу" проти ряду українських політиків.

Про це керівник МВС написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Аналіз листування резидента Кремля Марії Столярової та Леоніда Мураєва, які працювали на телеканалі «Інтер», зі своїми московськими кураторами та керівниками "ДНР" виявив головні мішені російської пропаганди. Так, у серпні 2015 року, серед антиукраїнських замовлень, що отримали Столярова та Мураєв, було і завдання організувати хвилю чорного PRу проти низки українських політиків", - зазначив він.

За словами міністра, першим у цьому «темнику» був пакет брудних матеріалів на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Крім того, кремлівські боси "замовили" тодішнього Прем‘єр-міністра України Арсенія Яценюка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голову Комітету ВР з питань культури і духовності Миколу Княжицького, голову Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського та інших.

"Таким чином, російські журналісти, які формували інформаційну політику «Інтера», виконували замовлення Кремля з інформаційного знищення тих, кого російське керівництво вважає своїми головними ворогами. З високою ймовірністю можна сказати, що подібні замовлення відпрацьовувались і іншими проросійськими засобами масової інформації, які й досі достатньо впевнено почувають себе в Україні", - наголосив він.

У цьому зв'язку Аваков закликав Нацраду з телебачення і радіомовлення "зайняти позицію" у питанні ліцензії ТРК "Інтер".

Нагадаємо, 3 серпня в інтернет потрапило датоване травнем 2015 року листування співробітниці «міністерства державної безпеки «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. З масиву викладених матеріалів виходить, що співробітники каналів «Інтер», «Україна» та «Донбас» затверджували із представниками так званої «ДНР» тексти своїх матеріалів. Зокрема, в листуванні російського журналіста Леоніда Муравйова, який навесні 2015 року намагався влаштуватися на роботу на «Інтер», але був видворений з України, згадується якась Маша. Скоріше за все, йдеться про колишню продюсерку «Подробностей недели» на телеканалі «Інтер» (продакшн НІС) Марію Столярову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-