Парубій відповів Опоблоку: Дочасні вибори - сценарій, нав'язаний ззовні

Парубій відповів Опоблоку: Дочасні вибори - сценарій, нав'язаний ззовні

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що парламент сьогодні демонструє здатність працювати, а тема дочасних виборів є сценарієм, який намагаються Україні нав'язати ззовні.

Про це він заявив у понеділок під час Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені видається, що тема дочасних виборів (це моя особиста думка) спрямована на те, щоб зупинити країну на шляху реформ, щоб зупинити країну на шляху війни. Мені здається, це не є український сценарій, це сценарій, який намагаються ззовні накинути", - підкреслив спікер.

Парубій також зауважив, що незважаючи на всі труднощі, парламент демонструє здатність ухвалювати закони, необхідні для країни.

За його словами, протягом останнього пленарного тижня було ухвалено низку важливих рішень у Раді, серед яких - надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка.

"Мені здається, що коли парламент вкотре дав відповідь, що здатен боротися з корупцією, здатен захищати країну, посилювати армію на сході, після того й активізувалися розмови про дочасні вибори", - прокоментував Парубій заяву лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка щодо готовності скласти свої депутатські мандати й іти на дострокові вибори.

Раніше у понеділок лідер фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко під час Погоджувальної ради заявив, що народні депутати з його фракції готові скласти всі 43 мандати для дострокового припинення повноважень парламенту та оголошення дострокових виборів.

"Ми наполягаємо на тому, що парламент повинен працювати, або давайте будемо чесними перед виборцями - парламент не відбувся, давайте саморозпустимося... Позиція нашої фракції - ми готові здати 43 мандати, нам потрібно ще 80 з копійками (складення 80 депутатських мандатів - ред.), щоб парламент цей припинив існувати", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-