Довибори в Раду: на Полтавщині діти роздають агітки кандидата-двійника

Довибори в Раду: на Полтавщині діти роздають агітки кандидата-двійника

Укрінформ
На Полтавщині дітей залучають до розповсюдження агітаційних листівок на підтримку Олександра Кутового, кандидата-двійника міністра аграрної політики  Тараса Кутового.

Про це повідомляє прес-служба Громадської мережі "Опора".

"Дівчата віком від 9 до 11 років роздавали... листівки на вулиці, а також розносили по поштовим скринькам. За словами дітей, запропонувала розповсюджувати агітаційну продукцію їм невідома жінка, яка пообіцяла за це винагороду. Загалом у дівчат виявили близько 100 листівок", - наводить "Опора" слова начальника відділу комунікації полтавського ГУ НП Юрія Сулаєва.

Інформація на листівці: "Твій кандидат у депутати Верховної Ради у виборчому окрузі №151. Кутовий. Час повернутись обличчям до людей". Такі дані - "це маніпуляція думкою виборців, котрі можуть вважати, що віддають свій голос за Тараса Кутового", - підкреслює довгостроковий спостерігач в Полтавській області Дар’я Черкашина. Тарас Кутовий, чинний міністр агрополітики та продовольства України, був обраний до ВР саме на цьому окрузі в 2012 та 2014 рр.

Листівка оформлена в стилістиці Блоку Петра Порошенка (до якого належить Тарас Кутовий), хоча, за даними з сайту Центральної виборчої комісії, самовисуванець Олександр Кутовий "тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Севастополі".

Крім того, на листівках кандидата, який був зареєстрований для участі у виборах в останній день, 21 червня, та має платформу, на 98% скопійовану з чужих, немає вихідних даних. Це може бути свідченням залучення до виборчої кампанії коштів не з виборчого фонду, а отже, порушує виборче законодавство, зазначають в "Опорі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-