Кремль готує провокації в Києві під час

Кремль готує провокації в Києві під час "хресної ходи" УПЦ МП - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій має інформацію, що керівництво Російської Федерації готує провокації в українській столиці на 26 липня, коли хресна хода УПЦ МП дійде до Києва.

Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За нашою інформацією, Кремль вже підготував сценарій провокацій на вулицях Києва на 26 липня. До Києва, окрім дійсно віруючих, стягуються провокатори із забороненою екстремістською символікою і символікою країни-агресора», - сказав спікер.

Крім того, за його словами, до Києва підтягуються послідовники проросійських так званих «казачеських організацій» та молодики спортивної статури, раніше помічені в рейдерських атаках та провокаціях по відношенню до людей, які хотіли змінити юрисдикцію свого храму й вийти з-під контролю Московського патріархату.

У цьому контексті Голова ВР закликав правоохоронців забезпечити порядок та не допустити підготованих російською владою дестабілізуючих провокацій.

«Закликаю і керівництво, і МВС, і СБУ провести профілактичні бесіди з ініціаторами тих дестабілізаторів, щоб не допустити використання імперської символіки й уникнути будь-яких провокацій», - підкреслив спікер.

Парубій також зазначив, що крім дестабілізації всередині України Кремль наприкінці літа планує значно посилити військові дії на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-