У

У "Батьківщині" ще не визначилися щодо зняття недоторканності з Онищенка

Укрінформ
Народний депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко заявив, що до подання про позбавлення народного депутата Олександра Онищенка недоторканності, яке Генеральна прокуратура внесла до парламенту, є низка питань. 

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

За його словами, фракція "Батьківщини" зі своєю позицією щодо голосування за дане питання визначиться у вівторок вранці.

"Наша фракція збирається з цього приводу у вівторок вранці, як завжди. Ми це питання будемо обговорювати і приймати відповідне рішення. Хочу нагадати, що є рішення профільного комітету, який розділив два питання й ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, але не давати згоди на затримання та арешт", - сказав Власенко.

За його словами, "є низка питань щодо того подання, яке внесла Генпрокуратура". Згідно з українським законодавством, зокрема із законом про регламент Верховної Ради, ГПУ зобов'язана подавати три окремих подання: на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. ГПУ цього не зробила. Якщо люди, які готували це подання, не знають і не розуміють закон у такому елементарному питанні, то де гарантія, що вони розуміють закон у більш глибоких речах*", - заявив нардеп.

Власенко також зазначив, що наразі робити висновки за документами щодо Онищенка рано.

"Я хочу ще раз перечитати подання, переговорити із членами регламентного комітету, послухати Антикорупційного прокурора Холодницького, який сказав, що вони там нібито не всі докази подали. Якщо вони подадуть окремі подання на затримання та арешт, як цього вимагає закон, тоді будемо їх дивитися і приймати рішення, а зараз робити висновки за якимись напівпіарними акціями не хотілося б", - наголосив він.

Як повідомлялося, 29 червня регламентний комітет ВР  визнав законним  подання ГПУ щодо зняття недоторканності та надання дозволу на арешт народного депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка. Рішення було прийнято одноголосно.

19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у "газовій справі", в якій також фігурує народний депутат Олександр  Онищенко. За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-