Онищенка треба арештувати на два місяці – Луценко

Онищенка треба арештувати на два місяці – Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко гарантував законність слідчих дій щодо кримінальної справи народного депутата Олександра Онищенка і запевнив, що в цьому плані тому боятися нічого.

Про це генпрокурор сказав у Миколаєві 1 липня під час брифінгу з нагоди представлення нового прокурора області.

«Я, як генеральний прокурор України, гарантую законність слідчих дій досудового слідства для будь-кого, в тому числі і для народного депутата Онищенка. Думаю, що в цьому плані йому боятися нічого. Але ми хочемо, щоб він був взятий під варту, бо підозрюємо, що він лідер організованого злочинного угрупування і може чинити тиск на своїх членів», - сказав Луценко.

На його думку, Онищенко має для цього усі можливості – адміністративні, бізнесові і політичні.

«Двомісячний термін його арешту був би правильним, щоб ця справа швидко була доведена до кінця і суд встановив його вину. Адже ніхто, крім суду, не може виносити вирок у таких тяжких справах як підозра у розкраданні 1,6 млрд грн», - вважає генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат України Олександр Онищенко підозрюється в організації корупційної схеми з реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування". За попередніми даними НАБУ, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства, і ще 1,3 млрд грн - це несплачена сума ренти за користування надрами.

Справа розслідується за чотирма статтями Кримінального кодексу, а саме: ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (Вчинення злочину злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво).

15 червня НАБУ передало до Генпрокуратури подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

16 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про направлення подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка до Верховної Ради.

Станом на 19 червня суд заарештував на 60 днів усіх 10 осіб, затриманих 15 червня у "газовій справі", в якій фігурує Онищенко.

29 червня Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України схвалив подання генерального прокурора України щодо притягнення Онищенка до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-