Подання на Онищенка Рада розгляне 5 липня - Парубій

Подання на Онищенка Рада розгляне 5 липня - Парубій

Укрінформ
Подання генерального прокурора щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка буде винесено на розгляд сесійної зали першим питанням на пленарному засіданні парламенту у вівторок, 5 липня.

Про це в інтерв'ю телеканалу «Рада» заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Згідно закону не пізніше, як за 7 днів після рішення комітету я маю це питання поставити на розгляд. Фактично, сьомий день закінчується в середу (6 липня - ред.), добре, що у нас є пленарний тиждень і відповідно у вівторок (5 липня - ред.) як Голова Верховної Ради я пропонуватиму народним депутатам України поставити питання першим у нашому розгляді», - відповів спікер на запитання, коли подання генпрокурора щодо зняття недоторканності з Онищенка буде винесено до сесійної зали.

За словами Парубія, це питання стоятиме першим у порядку денному засідання, оскільки згідно із вимогами чинного законодавства потребує повної процедури розгляду, яка може зайняти від 2 до 3 годин.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат України Олександр Онищенко підозрюється в організації корупційної схеми з реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування". За попередніми даними НАБУ, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства, і ще 1,3 млрд грн - це несплачена сума ренти за користування надрами. Справа розслідується за чотирма статтями Кримінального кодексу, а саме: ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (Вчинення злочину злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво).

15 червня НАБУ передало до Генпрокуратури подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

16 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про направлення подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка до Верховної Ради.

Станом на 19 червня суд заарештував на 60 днів усіх 10 осіб, затриманих 15 червня у "газовій справі", в якій фігурує Онищенко.

29 червня Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України схвалив подання генерального прокурора України щодо притягнення Онищенка до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-