Справа Онищенка: НАБУ затримало бухгалтера газової схеми

Справа Онищенка: НАБУ затримало бухгалтера газової схеми

Укрінформ
У п'ятницю, 1 липня 2016 року, детективи НАБУ затримали дванадцятого фігуранта у схемі розкрадання газу за договором спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Про це у суботу повідомляє прес-служба НАБУ.

"Основним завданням даної особи у складі злочинної організації було ведення бухгалтерського обліку та подання податкової звітності від імені фіктивних підприємств, що були залучені до злочинної схеми", - зазначається у повідомленні.

На даний момент затриманій повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємство) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

В Антикорупційному бюро нагадали, що НАБУ та САП викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Затриманим раніше 10 підозрюваним у причетності до даної схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави становить понад 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-