У чеському парламенті сьогодні заслухають доповідь про злочини Росії на Донбасі

У чеському парламенті сьогодні заслухають доповідь про злочини Росії на Донбасі

Укрінформ
У парламенті Чехії в четвер відбудеться презентація доповіді про злочини росіян на Донбасі в 2014 році. 

Про це власному кореспондентові Укрінформу в Польщі повідомила президент фундації “Відкритий діалог” у Польщі Людмила Козловська.

Слухання в чеському парламенті відбудуться з 10 до 13-ї години, а потім відбудеться прес-конференція. Патронат над заходом здійснюють представники комітету чеського парламенту із закордонних справ і комітету з європейських справ Карел Шварценберг і Крістіна Зеленкова”,- повідомила Козловська.

Вона нагадала, що Зеленкова є доповідачем ПАРЄ по конфлікту Росії з Україною і безпосередньо їздила до найбільш “гарячих” точок в Україні.

За словами Козловської, готуються презентації також і в парламентах деяких інших країн Європи.

Як повідомлялося, доповідь складено на базі понад 60 інтерв'ю, які польські та українські волонтери провели з полоненими. У них вони розповідають, серед іншого, про  фізичні і психічні тортури, вбивства, до яких мали відношення росіяни. Нещодавно відбулися презентації документа в Європарламенті у Брюсселі та Верховній Раді України у Києві. Напередодні презентація доповіді відбулася у Сеймі Польщі. Її представила заступник голови комісії у закордонних справах Малгожата Госєвська.

Госєвська наприкінці квітня особисто передала доповідь про злочини до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. За її словами, вона викликала значну зацікавленість у представників суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-